Головна Рослинництво Зернові На Одещині викрили хабарників, які наживалися на «зерновому коридорі»

На Одещині викрили хабарників, які наживалися на «зерновому коридорі»

В Одеській області правоохоронці викрили масштабну схему поборів з боку посадових осіб обласного управління Держпродспоживслужби, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що посадовці брали хабарі від суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють експорт зернових культур через морські порти Одеської області по так званому «зерновому коридору». Всі, хто хотів безперешкодно та швидко отримати фітосанітарний сертифікат та інші дозвільні документи, мали заплатити визначену суму через посередників.

«Для приховування своїх протиправних дій посадовці визначили окремі комерційні підприємства, які під виглядом консультацій та фумігаційних послуг експортерам зернових культур виступали посередниками при отриманні неправомірної вигоди», – поінформували в ДБР.

Наразі у межах досудового розслідування проводиться низка обшуків за місцем роботи й проживання фігурантів кримінального провадження. Вже вилучено гроші від незаконної діяльності, документальні матеріали, а також інші предмети та речі, які будуть слугувати доказом під час досудового розслідування.

Планується оголошення підозр причетним до оборудки посадовцям по ст. 368, ч. 3 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Перегляди: 5