Головна Інші ринки На Рівненщині цього року взялися вирощувати кавуни

На Рівненщині цього року взялися вирощувати кавуни

Цього року Рівненщина здивує своїх мешканців і споживачів з сусідніх областей кавунами.

Про це розповів голова Рівненської обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників Андрій Кузьмич, повідомляє «ПроАгро Груп» із посиланням на «Новини Рівного».

Раніше не було сенсу садити кавуни на Рівненщині, бо везли дешеві з півдня. Але ситуація змінилася, і фермери вирішили ризикнути на експеримент.

«Це нетипово для нас, але з’явилася ніша на цей продукт, і тому цього року їх висадили чимало. Скажімо, всього за 20 км. від Рівного нині садять аж 12 гектарів кавунів», – поділився інформацією голова асоціації.

Він зазначив, що крихкість і солодкість кавунів дуже залежать від погодних умов, херсонські баштанні дозрівають під південним сонцем. Повітря, сонце і вода — це те, що формує смак.

«В нас клімат, звісно, відрізняється. Але повірте: наші рівненські кавуни, які будуть у нас на ринку, виявляться не гіршими за херсонські», – зазначив Андрій Кузьмич.

Через пропозицію місцевих кавунів, за його словами, цього руку вже не буде такого дефіциту і ажіотажу, як торік — хто захоче, зможе ними поласувати.

Перегляди: 6