
У селі Оженин, що в Острозькому районі на Рівненщині, у рамках реалізації українсько-швейцарського проєкту «Розвиток органічного ягідництва в об’єднаних територіальних громадах» буде збудований мінізавод для заморозки ягід.
У планах підприємства – заморозка й зберігання 60 тонн вітамінної продукції на рік, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис на сторінці Рівненської ОВА у Facebook.
Проєктом передбачено також навчання органічному ягідництву дітей та молоді, а ще роздача 50 тисяч саджанців малини жителям чотирьох громад району. Реалізація проекту триватиме до кінця року, а його бюджет становить – 390 тис. євро.
«Рівненщина стала єдиним учасником міжнародного проєкту з органічного ягідництва. На сьогодні площа під органікою в області – більше 8 тисяч гектарів. Завдяки проєкту плануємо збільшити кількість таких земель за рахунок незадіяних площ центру та півночі області. Приємно, що війна не поставила на паузу розвиток сільського господарства. Навпаки – залучаються навіть школярі. Кожні золоті руки, кожна ініціатива – це маленький крок до спільної перемоги», – зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.