Головна Переробна промисловість На Рівненщині побудують мінізавод із заморозки ягід

На Рівненщині побудують мінізавод із заморозки ягід

У селі Оженин, що в Острозькому районі на Рівненщині, у рамках реалізації українсько-швейцарського проєкту «Розвиток органічного ягідництва в об’єднаних територіальних громадах» буде збудований мінізавод для заморозки ягід.

У планах підприємства – заморозка й зберігання 60 тонн вітамінної продукції на рік, повідомляє «ПроАгро Груп» з  посиланням на допис на сторінці Рівненської ОВА у Facebook.

Проєктом передбачено також навчання органічному ягідництву дітей та молоді, а ще роздача 50 тисяч саджанців малини жителям чотирьох громад району. Реалізація проекту триватиме до кінця року, а його бюджет становить – 390 тис. євро.

«Рівненщина стала єдиним учасником міжнародного проєкту з органічного ягідництва. На сьогодні площа під органікою в області – більше 8 тисяч гектарів. Завдяки проєкту плануємо збільшити кількість таких земель за рахунок незадіяних площ центру та півночі області. Приємно, що війна не поставила на паузу розвиток сільського господарства. Навпаки – залучаються навіть школярі. Кожні золоті руки, кожна ініціатива – це маленький крок до спільної перемоги», – зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Перегляди: 4