Головна Війна проти України На росії заявили про свій вихід із «зернової угоди»

На росії заявили про свій вихід із «зернової угоди»

зерно насипом

Учора, 29 жовтня, у міноборони рф заявили про вихід росії із «зернової угоди», пояснивши це «атакою України на кораблі чорноморського флоту за допомогою БПЛА», через яку, за їх твердженням, були пошкоджені морський тральщик та загородження бономерів у бухті Південна, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Російська сторона призупиняє участь у реалізації угод щодо вивезення сільськогосподарської продукції з українських портів», – цитує повідомлення російського оборонного відомства агентство «РБК Україна».

Також цю інформацію підтвердили і у мзс рф.

Наразі відомо, що домовленості з координаційним центром про рух суховантажів гуманітарним коридором на сьогодні, 30 жовтня, немає. Координатор ООН Амір Абдулла довів до відома турецької та української делегацій центру повідомлення від делегації росії про зупинення участі у чорноморській зерновій ініціативі.

Президент США Джо Байден вже назвав рішення росії щодо припинення угоди «обурливим».

«У тому, що росіяни роблять, немає жодної заслуги. ООН уклала цю угоду, і на цьому все має закінчитися», – сказав Байден, слова якого приводить агентство Bloomberg.

Разом з тим москва пообіцяла безплатно передати іншим країнам 500 тис. тонн зерна. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розцінив це як «голодний піар росії».

«москва обіцяє безплатно передати іншим країнам 500 тисяч тонн зерна (ймовірно, вкраденого з України) протягом наступних 4 місяців. Але, зруйнувавши «зерновий коридор», росія блокує 2 мільйони тонн зерна для Алжиру, Ємену, В’єтнаму, Бангладеш та інших просто зараз», – написав він у своєму Твіттері.

Перегляди: 8