Головна Логістика На в’їзд до України в чергах на кордоні очікують 2450 вантажівок

На в’їзд до України в чергах на кордоні очікують 2450 вантажівок

Польські фермери продовжують блокувати українсько-польський кордон. Станом на ранок 22 лютого в чергах очікують на можливість перетину кордону в бік України 2450 вантажівок.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Укрінформ».

«Продовжується блокування польськими фермерами руху вантажних транспортних засобів. Як і раніше, це 6 напрямків. Якщо говорити безпосередньо про пункти пропуску, то це – Ягодин, Устилуг, Угринів, Рава-Руська, Шегині та Краківець. Станом на ранок сьогодні за інформацією, яку ми маємо від польських колег, сукупно на всіх шести напрямках на території Польщі в чергах очікують на можливість перетину кордону в бік нашої держави 2450 вантажівок. Найбільше – навпроти пунктів пропуску Краківець, Рава-Руська та Шегині», – сказав Демченко.

За його словами, спостерігається суттєве зниження кількості перетинів кордону вантажними транспортними засобами. Так, за останні дні особливо критично це відчувається у напрямку пунктів пропуску Ягодин та Шегині. Для інших категорій транспорту рух поки що не блокується, зокрема, для легкових автомобілів та автобусів.

Демченко відзначив, що вантажівкам та перевізникам вкрай складно шукати об’їзні шляхи, оскільки документи можуть бути оформлені та прив’язані до конкретної митниці. Але якщо є можливість, то, за словами речника, краще скористатися альтернативними напрямками через інші країни.

Наразі вже спостерігається збільшення черг на кордоні Словаччини та Угорщини.

«Якщо брати статистику, то станом на ранок сьогодні на території Словаччини навпроти нашого пункту пропуску Ужгород черга перебуває десь 500 вантажних транспортних засобів, а на території Угорщини в районі пункту пропуску Тиса близько 800 вантажівок очікують на можливість перетину кордону в бік нашої держави», – зазначив Демченко, додавши, що тут блокування немає і рух інтенсивний відповідно до пропускної спроможності пунктів пропуску.

Перегляди: 25