Головна Ринок України Експорт/імпорт На залізниці в Польщі невідомі знов висипали з вагонів українське збіжжя

На залізниці в Польщі невідомі знов висипали з вагонів українське збіжжя

Сьогодні, 23 лютого, вранці на польській залізничній станції «Дорогуськ» поблизу українського кордону невідомі пошкодили три залізничні вагони з українським ріпаком.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію «Укрзалізниці».

«Зранку невідомі особи на станції «Дорогуськ» відкрили люки двох зерновозів колії 1435 мм та висипали ріпак, що прямував до Німеччини. Цей вантаж, як і інша аграрна продукція, їхав транзитом через територію Польщі. «Укрзалізниця» готує відповідне звернення про інцидент до правоохоронних органів Польщі», – заявили у перевізника.

Своєю чергою, віце-прем’єр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков у соцмережі Х з приводу вранішнього інциденту зазначив, що непокарані злочини завжди повертаються.

«Чи то військова агресія, чи то пошкоджене зерно. Злочинці мають бути знайдені і покарані негайно, щоб у інших не було спокуси їх повторити», – написав урядовець.

Як повідомлялося, 20 лютого польські протестувальники під час акції протесту перекрили залізницю поблизу ПП «Медика-Шегині», відкрили заслонки вантажних вагонів, що прямували з України до Польщі, й також висипали зерно з них на колії.  

Перегляди: 24