Головна Рослинництво Зернові На Запоріжжі планують зібрати близько 350 тис. тонн зернових

На Запоріжжі планують зібрати близько 350 тис. тонн зернових

Середня урожайність зернових у Запорізькій області складає 32 ц/га, що на 4 центнери більше, аніж минулого року.

Про це повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку ЗОДА Олександр Ясинецький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне. Новини».

Він зазначив, що до війни аграрний сектор Запорізької області налічував 3200 сільськогосподарських підприємств, які обробляли 1 880 тис. га ріллі. На сьогодні через окупацію території російськими військами на підконтрольній території залишилося 961 підприємство, яке обробляє 380 тис. га. З них аграрії планують зібрати 310-350 тис. тонн зернових,.

«Кукурудзи буде менше, сої буде менше. Будуть більше сіяти озимих зернових культур. Врожай овочів на нашій території буде меншим, але за рахунок більшого врожаю в інших областях цей момент вдасться перекрити. Дефіциту не буде», – зазначив чиновник.

Наразі, за його словами, аграрії зіткнулися з декількома проблемами: по-перше, військові дії не дають можливість зібрати урожай, по-друге, відсутні обігові кошти, а, по-третє, закупівельні ціни або дорівнюють собівартості продукції, або нижчі за неї.

Перегляди: 3