Головна Економіка і аграрна політика Нацбанк затвердив нормативи для запуску агрострахування з держпідтримкою

Нацбанк затвердив нормативи для запуску агрострахування з держпідтримкою

Національний банк України затвердив вимоги для допуску страховиків до діяльності зі страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію державного регулятора.

«Документом, зокрема, суттєво оновлено підходи до системи агрострахування з державною підтримкою», – зазначили в Нацбанку.

Оновлені підходи до агрострахування з державною підтримкою є частиною системи підтримки аграріїв, що складається з кредитування, страхування, відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур унаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, сприяння розвитку тваринництва та перероблення сільськогосподарської продукції.

Реалізація положень Закону України “Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою” передбачає низку спільних заходів з розроблення та прийняття Національним банком та Міністерством  аграрної політики та продовольства України актів, спрямованих на запуск системи агрострахування. Вимоги для допуску страховиків до діяльності зі страхування аграрної продукції з державною підтримкою затверджено. Водночас наближається до завершення процес розроблення порядку та умов надання державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції, граничних розмірів страхових тарифів і стандартизованих страхових продуктів.

Перегляди: 3