Головна Тваринництво Молоковиробництво Надлишки пропозиції сприяють зниженню цін на сире молоко

Надлишки пропозиції сприяють зниженню цін на сире молоко

Надлишки молока-сировини в Україні та низький попит на внутрішньому ринку впливають на зниження закупівельних цін,  повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на моніторинг Асоціації виробників молока.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 5 травня склала 13,99 грн./кг без ПДВ, що на 39 коп. менше ніж місяць тому. Вищий ґатунок в середньому коштує 13,99 грн./кг без ПДВ (-39 коп.). Ціни на молоко вищого ґатунку коливаються від 13,40 до 13,90 грн./кг без ПДВ. Середня ціна на молоко першого ґатунку склала 13,29 грн./кг без ПДВ, що на 23 коп. менше порівняно до ціни в першій половини квітня. Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 13,76 грн./кг без ПДВ, що на 34 коп. менше ніж місяць тому.

«У травні закупівельні ціни знизились, оскільки на ринку з’явилися надлишки молока-сировини для переробки. Висока пропозиція сировини на молочно-товарних фермах супроводжується низьким попитом з боку молокопереробних підприємств. Молоко-сировина дешевіє в Україні попри дефіцит, який існував на ринку восени та взимку, оскільки в країні зменшується споживання готової продукції і знижуються ціни на біржові товари», – прокоментував аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі.

Перегляди: 405