Головна Новини Новини компаній «Нібулон» завершив посівну кампанію-2023

«Нібулон» завершив посівну кампанію-2023

Компанія «Нібулон» дотрималася технологічних термінів, провівши посівну в усіх регіонах за три тижні, попри пізній початок робіт через дощі, які змістили старт на середину третьої декади квітня. За підсумками посіяно майже 19,5 тис. гектарів соняшнику, 5,8 тис. гектарів кукурудзи та близько 3,5 тис. гектарів сої, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на агровиробника.

«Загалом у поточному сезоні ми зменшили посівні площі кукурудзи порівняно з попередніми роками, що пов’язано з економічними очікуваннями й розрахунками та сконцентрували свої зусилля на олійних культурах: соняшнику, сої, ріпаку. Не полишаємо й проєкт з вирощування пшениці з огляду на потребу ринку в зерні високої якості», – зазначили в компанії.

Навіть під час війни «Нібулон» не припинив інвестувати в найкращий насіннєвий матеріал і покращувати елементи технології задля поліпшення результату. Так, цього року шляхом введення нових препаратів та додаткових обробок проти хвороб було внесено коригування до схем хімічного захисту рослин, сплановано та виконано прикореневі та позакореневі підживлення культур.

Разом із посівною кампанією проводилися заходи із догляду за озимими культурами, здійснювалася хімічна обробка засобами захисту зернових на загальній площі близько 17 тис. гектарів, вносилися ґрунтові гербіциди на площі понад 22 тис. гектарів.

Наступний місяць буде присвячений догляду за посівами та підготовці до збиральної кампанії, яка розпочнеться вже у третій декаді червня. На часі й початок кормозбиральної кампанії.

Перегляди: 4