Головна Рослинництво Зернові «Ніка-Тера» розпочала перевалку зерна нового врожаю

«Ніка-Тера» розпочала перевалку зерна нового врожаю

Порт «Ніка-Тера» почав роботу із зерном врожаю 2021 року, прийнявши перші автомобілі з ячменем міжнародної компанії Louis Dreyfus. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію порту.

«Порт повністю готовий до нового сезону, всі бізнес-процеси налагоджені, і ми почали приймати перші автомобілі з ячменем. Зернові – це основний вид вантажів для нас. У аграріїв цього року очікується зростання врожаю мінімум на 10%, ми готові закрити зростаючий попит і обробити необхідну кількість вантажів. Цього року будемо перевалювати ще швидше, оскільки реалізується Програма збільшення пропускної спроможності порту», – прокоментував СЕО порту «Ніка-Тера» Алім Агакішиєв.

Зазначається, що у розвиток порту інвестовано понад 1,5 млрд гривень. Найбільшим інвестпроєктом стала реалізація програми збільшення пропускної здатності. Так, збільшена кількість причалів до 8 довжиною 1900 метрів, побудований новий ваговий комплекс, що складається з двох технологічних ліній продуктивністю 1800 ку. Метрів на годину, тощо.

Нагадаємо, що у 2020 році термінал перевантажив майже 7,4 млн. тонн вантажів, з яких зернові, зернобобові та олійні вантажі склали понад 5,55 млн. тонн або 75% від загального обсягу перевалки.

Перегляди: 0