Головна Ринок України Експорт/імпорт Обмеження на експорт до ЄС може зупинити роботу низки цукрових заводів в...

Обмеження на експорт до ЄС може зупинити роботу низки цукрових заводів в Україні

Запровадження обмежень на експорт цукру до Європейського Союзу негативно позначиться на цукровій галузі України загалом і може призвести до закриття низки цукрових заводів.

Про це у коментарі «Інтерфакс-Україна» заявив в.о. голови правління Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор» Назар Михайловин, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію НАЦУ.

«Це дуже згубно позначиться на вітчизняних виробниках цукру, оскільки у нас експортно орієнтована галузь. Ми сподівалися, що зможемо експортувати цукор, тим самим зберігаючи і розвиваючи нашу галузь. Обмеження, ліцензування та заборони призведуть до перевиробництва в поточному сезоні та закриття заводів», — сказав він.

За інформацією керівника «Укрцукру», у 2023/24 виробничому році українські цукрові заводи виробили 1,8 млн. тонн цукру, за внутрішньої потреби країни в 900 тис. тонн. Відповідно, Україна могла б поставити на зовнішні ринки 900 тис. тонн цукру.

Як повідомлялося, в Мінагрополітики констатували, що ситуація на ринку цукру стабільна, а виробленого продукту достатньо для внутрішніх потреб необхідних обсягів експорту. Згідно з Меморандумом про взаєморозуміння, граничний обсяг експорту цукру у 2023/24 маркетинговому році становить до 650 тис. тонн.

Перегляди: 20