Головна Ринок України Експорт/імпорт Обсяги передачі зернових через західний кордон й далі скорочуються

Обсяги передачі зернових через західний кордон й далі скорочуються

Поточного місяця продовжує зберігатися негативна динаміка щодо передачі зернових через західні прикордонні переходи – обсяг передачі порівняно з лютим додатково зменшився.

Про це йшлося під час наради представників АТ «Укрзалізниця» з учасниками зернового ринку, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Rail.insider.

Найсуттєвіше скоротилися обсяги передачі зерна до Польщі — на 24,5 вагона на добу. Наразі середньодобовий показник становить 67,5 одиниць.

На майже 16 вагонів зменшилася передача збіжжя до Румунії. Через ці прикордонні переходи щодоби прямують 73,1 вагона із зерном.

Через українсько-словацькі прикордонні переходи наразі рухаються 43 вагони на добу. Це на 13,5 одиниці менше, ніж минулого місяця.

Зросла лише передача зерна до Угорщини. Наразі через кордон щодоби прямує 37,8 вагона на добу. Показник на одну одиницю перевищує обсяги лютого.

Загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів та макухи через кордон становить 302 вагони на добу, зменшившись від початку березня на 71 одиницю.

Перегляди: 11