Головна Новини Наші новини Одеському НТУ – 120 років. Вітаємо з ювілеєм!

Одеському НТУ – 120 років. Вітаємо з ювілеєм!

Цього місяця Одеський національний технологічний університет відзначає 120 річницю з моменту свого заснування. Не багато українських вишів можуть похвалитися такою багатою історією і пройденим шляхом від невеличкої школи борошномелів, яка першою в Україні почала готувати фахових млинарів, до сучасного закладу вищої освіти, одного з кращих не лише в Одесі й південному регіоні, а й в усій нашій країні.

За 120 років ОНТУ дійсно пройдено немало – він встиг побувати й інститутом, й академією, більше десятка разів змінюючи свою назву залежно від кількості факультетів і спеціальностей, за якими навчає своїх студентів. Зараз це не тільки борошномели, не лише фахівці харчової промисловості, а й комп’ютерники, екологи, біотехнологи і біоінженери, нафтовики, готельєри тощо – понад 5 тисяч студентів на 10 різногалузевих факультетах. Але об’єднує їх одне – університет випускає не отримувачів дипломів, а спеціалістів-практиків, які поєднують теоретичне навчання з реальним бізнесом, практикою на діючих підприємствах й в компаніях, де чимало врешті й залишається працювати.

Черговий ювілей ОНТУ припав на важкий воєнний час. Попри все університет та його викладацький склад продовжує працювати, адже саме в цей час йде набір першокурсників.

У виші чекають з перемогою своїх працівників і студентів, які пішли захищати Батьківщину. А після перемоги Україні потрібно буде багато спеціалістів, аби відновлювати й розвивати національну економіку.

Група компаній «ПроАгро», Асоціація елеваторників України щиро вітають Одеський технологічний, його Президента Богдана Єгорова, професорсько-викладацький колектив, всіх студентів й аспірантів зі 120 річницею своєї альма-матер. Бажаємо подальших успіхів, невпинного руху вперед, досягнення всіх поставлених цілей!

Слава Одеському національному технологічному університету!

Слава Україні!

ОНТУ - 01
Перегляди: 6