Головна Війна проти України Окупанти знищили другий за розміром зерновий термінал в Україні

Окупанти знищили другий за розміром зерновий термінал в Україні

Минулого тижня російські війська обстріляли в порту Миколаєва щонайменше два великих підприємства, які належать міжнародним трейдерським компаніям.

Так, канадська Viterra і американська Bunge Ltd. повідомили, що ракети влучили у їх припортові підприємства, передає «ПроАгро Груп». з посиланням на публікацію в The Wall Street Journal.

Зокрема, Viterra заявила, що її термінал горів. У компанії, яка частково належить товарному гіганту Glencore PLC, повідомили, що постраждалих немає, хоча один співробітник лікується від опіків. А в Bunge повідомили, що пошкоджено їх олійний завод, який був закритий з початку російського вторгнення, жертв немає. Для компанії це вже друга атака на її активи в Україні.

Порти, які перебувають під контролем української влади, «зазнають постійного бомбардування», – зазначив член переговорної групи між Україною і росією Рустем Умеров.

Видання акцентує, що атаки на українську експортну інфраструктуру відбуваються в той час, коли росія заявляє, що розглядає підтриману Організацією Об’єднаних Націй угоду щодо експорту зерна, наразі заблокованого в українських портах. Турецькі дипломати та дипломати ООН обговорюють пропозицію супроводжувати вантажні судна через безпечний прохід серед оборонних мін, які захищають чорноморські порти.

Перегляди: 2