Головна Новини Новини компаній «ПАЕК» закінчує збирати льон, подекуди врожайність перевищує 30 ц/га

«ПАЕК» закінчує збирати льон, подекуди врожайність перевищує 30 ц/га

Дизайн без названия - 2

В ТОВ «СП «ПАЕК» доходить до фінішу збиральна кампанія льону. На деяких кластерах збирають більше 30 центнерів з одного гектара, що є гарним результатом, хоча поточний рік не є показовим по врожайності, оскільки було мало опадів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

«Ще декілька днів і закінчимо збирати льон. У цьому році випробували різні технології по вирощуванню: були поля посіяні після оранки, дискування, культивації і посіви по технології нульового обробітку ґрунту», – зазначив власник компанії Юрій Кормишкін.

Згідно з попереднім аналізом, найкращі результати по врожайності саме на тих кластерах, де було використано технологію No-Till.

 «Рік не показовий у зв’язку з малими опадами, але результатом я дуже задоволений. Є врожайність більше 30 центнерів з 1 га і найкраще це по No-Till. Працюємо далі і робимо висновки для наступної посівної 2025 року», – додав Юрій Кормишкін.

У «ПАЕК» цього року під вирощування нішевих культур було відведено 11% земельного банку, що становить понад 5000 гектарів. В агрохолдингу вирощують такі нішеві культури як льон, коріандр, гірчиця та просо. Понад 70% зібраного урожаю в 2023 році було експортовано в країни Європейського союзу та ближнього зарубіжжя.

Перегляди: 0