Головна Новини Новини компаній «ПАЕК» збільшить експорт власної агропродукції на європейські ринки

«ПАЕК» збільшить експорт власної агропродукції на європейські ринки

ТОВ «СП «ПАЕК» досягло домовленості щодо експорту овочевої продукції в європейські країни, зокрема, на Кіпр. З іншою компанією-партнером були проведені перемовини, щодо взяття в оренду холодильника загальним обсягом одночасного зберігання плодоовочевої продукції до 5 тис. тонн, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агровиробника.

Торік «ПАЕК» значно посилив напрямок овочівництва серед основних видів діяльності. Компанія побудувала сучасний комплекс для вирощування розсади та тепличних овочів, таких як редиска, огірки, томати. Цьогоріч під перший та другий обороти компанія відвела близько 2000 га землі для вирощування овочів у відкритому ґрунті. Проводиться повна механізація виробництва: для посадки та збору урожаю, сортувальні лінії та лінії завантаження в склади готової продукції.

Ще в минулому році обсяги вирощеної продукції потребували додаткових потужностей для зберігання овочів під холодом та в холодильниках. Цьогоріч це стало можливим. В компанії мають на меті поступово забезпечити зберігання плодоовочевої продукції загальним обсягом до 10 тис. тонн.  

Також у 2023 році «ПАЕК» розпочав новий для себе напрямок – переробка овочевої продукції. Зареєстровано власну ТМ «СМАКОТА» під брендом якої і буде в подальшому відбуватись реалізація плодоовочевої продукції як в Україні, так і за її межами.  

Перегляди: 19