Головна Економіка і аграрна політика Переробники відкликали свої підписи під зерновим меморандумом на 2021/22 МР

Переробники відкликали свої підписи під зерновим меморандумом на 2021/22 МР

Три галузеві асоціації українського зернового ринку відкликають свої узгодження Меморандуму про взаєморозуміння щодо граничних обсягів експорту зерна в сезоні-2021/22, підписаного 5 липня п. р. Мінагрополітики та учасниками ринку.

Про це йдеться в листі, направленому 8 жовтня на адресу міністра агрополітики Романа Лещенка, повідомляє  «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію об’єднання «Борошномели України»

Три галузеві асоціації українського зернового ринку відкликають свої узгодження Меморандуму про взаєморозуміння щодо граничних обсягів експорту зерна в сезоні-2021/22, підписаного 5 липня п.р. Мінагрополітики України та учасниками ринку. Документ, спрямований на адресу голови Мінагрополітики, підписали директор ГО «Борошномели України» Родіон Рибчинський, президент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко та голова об’єднання «Укрхлібпром» Олександр Васильченко.

Своє рішення про відкликання погоджень підписанти листа пояснили тим, що в рамках робочих зустрічей щодо узгодження додатка до меморандуму, який визначає граничний обсяг експорту української пшениці в 2021/22 МР, позиції вищевказаних асоціацій «було проігноровано, що, таким чином, повністю нівелює положення ст. 1 підписаного меморандуму».

Детальне обґрунтування свого рішення підписанти листа мають намір озвучити в ході спеціальної прес-конференції, запланованої на сьогодні.

Перегляди: 1