Головна Ринок України Експорт/імпорт Перевезення агропродукції до Польщі по автошляхах скоротилися вдвічі

Перевезення агропродукції до Польщі по автошляхах скоротилися вдвічі

Експортні відправки агропродукції автомобільним транспортом у листопаді 2023 року станом на 20 число склали 327 тис. тонн, порівняно з 345 тис. тоннами у жовтні та 337 тис. тоннами у вересні.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Spike Brokers.

За даними аналітиків компанії, середній показник пропуску через кордон автовантажів на добу в листопаді знизився до 16,37 тис. тонн, порівняно з аналогічним показником в жовтні (17,29 тис. тонн) та вересні (16,87 тис. тонн).

«Пропуск автомобілів через митні пункти на кордоні з Польщею продовжує знижуватись і склав 3,7 тис. тонн вантажу на добу, порівняно з показником минулого тижня (4,3 тис. тонн) та піковими значеннями 7,5 тис. тонн на добу, які були місяцем раніше. Пропуск автомобілів через пропускні пункти на кордоні з Румунією, Угорщиною, Словаччиною та Молдовою залишається стабільним в порівнянні з минулим тижнем», – зазначили в компанії.  

Водночас внутрішні автоперевезення в Україні користуються підвищеним попитом через неефективну та дорогу залізничну логістику. Ставки фрахту вантажних авто в напрямку Європи залишаються без змін.

Перегляди: 18