Головна Війна проти України Перше судно з українським зерном вийшло з Одеського порту

Перше судно з українським зерном вийшло з Одеського порту

Cудно RAZONI перед відплиттям з Одеського порту

Сьогодні вперше з 24 лютого з Одеського порту вийшло судно, яке завантажене українським продовольством. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп».

За його словами, йдеться про судно RAZONI, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані.

«Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд. доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року», -написав Кубраков.

Міністр інфраструктури подякував партнерам, які незважаючи на складнощі не зупиняли роботу з підготовки до експорту. Разом з представниками ООН та Туреччини вже напрацьовані внутрішні операційні регламенти. Зі свого боку Україна зробила все, аби відновити роботу портів та всіх задіяних підприємств.

Кубраков зізначив, що у портах «великої Одеси» ще 16 суден вже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії. Паралельно надходять заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією.

Перегляди: 4