Головна Новини Надзвичайна подія Підтопленими залишаються понад 21 тис. га полів

Підтопленими залишаються понад 21 тис. га полів

Перша хвиля водопілля в Україні йде на спад з середини минулого тижня, але ймовірність другої хвилі зберігається, повідомили в «Укргідроенерго». За даними ДСНС, досі підтоплено 1,2 тис. подвір’їв та понад 200 будинків, а також 21 тис. га полів.

Про це повідомляє  «ПроАгро Груп» з посиланням на УНН.

За інформацією гідрометцентру, станом на ранок 24 квітня спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях 9 областей (Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Рівненська, Полтавська, Черкаська та Чернігівська).

«На даний час гідрологічна ситуація контрольована. Спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води у річках на півночі країни», – зазначили у ДСНС.

Як повідомляється, залишаються підтопленими 1 тис. 201 дворогосподарство (Чернігівська – 488, Кіровоградська – 323, Черкаська – 124, Дніпропетровська – 89, Полтавська – 107, Київська – 52 та Волинська – 18) та 208 будинків (Кіровоградська – 87, Дніпропетровська – 51, Черкаська – 39, Чернігівська – 29 та Полтавська – 2).

У Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях підтоплено 21 087 га сільськогосподарських угідь. Порушено транспортне сполучення до 33 населених пунктів (Чернігівська – 32 та Київська – 1), зазначили в ДСНС.

Як повідомлялося, станом на 7-му годину ранку 21 квітня у Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях було підтоплено 21 тис. 473 га сільськогосподарських угідь.

Перегляди: 3