Головна Війна проти України Площі під озимою пшеницею на окупованих територіях скоротилися на 16%

Площі під озимою пшеницею на окупованих територіях скоротилися на 16%

NASA Harvest (консорціум NASA з питань глобальної продовольчої безпеки та сільського господарства) за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України зробили оцінки виробництва озимої пшениці. Дані засвідчили подальше скорочення масштабів аграрної діяльності та сільськогосподарського виробничого потенціалу на окупованих територіях України, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

У поточному 2023/24 МР посівні площі під озимою пшеницею на окупованих територіях скоротилися майже на 10%. При цьому середня урожайність озимої пшениці на понад 20% нижча за показники, що отримали фермери на вільних територіях.

«Проект NASA Harvest оцінює виробництво ключових зернових та олійних культур як на підконтрольних, так і на тимчасово окупованих територіях, використовуючи для цього методи на базі супутникових даних. Дослідження допомагає нам зрозуміти реальну ситуацію з посівами та загальний стан виробництва на тимчасово окупованих територіях. Це важливий інструмент, який дозволяє оцінити характер та масштаби аграрної діяльності в умовах окупації», — прокоментував перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Показники виробництва озимої пшениці в 2023/2024 маркетинговому році оцінені наступним чином:

Перегляди: 39