Головна Новини Ринок України Площі весняного посіву в Україні будуть такими ж, як і минулого року

Площі весняного посіву в Україні будуть такими ж, як і минулого року

Очікується, що посівні площі навесні 2024 року в Україні будуть такими ж, як і минулого року, хоча за найгіршого сценарію вони можуть трохи зменшитися.

Про це в інтерв’ю агентству Reuters розповів міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на УНІАН.

«Я не очікую кардинальних змін щодо посівних площ. Якщо посівні площі будуть меншими, то це буде дуже незначне зменшення», – сказав міністр.

Він зазначив, що минулої осені аграрії засіяли меншу площу озимої пшениці через погану погоду, і це може змусити їх збільшити посівні площі ярої пшениці. 

«Збільшення загальної посівної площі однозначно не буде. Я визнаю її скорочення, і відразу виникає питання, що тоді сіяти? У нас тільки три варіанти – соняшник, соя і кукурудза», – сказав Микола Сольський.

За його словами, фермери намагатимуться збільшити посівні площі сої, але серйозною перешкодою може стати нестача високоякісного насіння. Він також зазначив, що порівняно низькі ціни на насіння соняшнику та обов’язкова сівозміна не дозволять у майбутньому збільшити його посівні площі. 

Перегляди: 14