Головна Рибництво Почала діяти заборона вилову всіх водних біоресурсів на час нересту

Почала діяти заборона вилову всіх водних біоресурсів на час нересту

З 1 квітня 2023 року в Україні почала діяти щорічна нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Термін дії заборони визначається окремо для областей та видів водойм. У цей час забороняється промислове рибальство, підводне полювання, пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден, а також  посилюється контроль за роботою водозабірних споруд, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Водночас у період нересту одній особі дозволяється на добу вилов 3 кг + 1 шт. риби. Піймати її можна на гачок, але не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

На цей час посилять державний контроль за дотриманням законодавчих норм та правил рибальства. Заходи передбачають об’єднання зусиль органів місцевої влади, рибалок, інспекторів, правоохоронних органів та інших уповноважених органів. Також посилиться ветеринарно-санітарний за водними біоресурсами на продуктових ринках, торговельних мережах та закладах харчування.

Перегляди: 7