Головна Економіка і аграрна політика Розпочато прийом заявок на експорт 4 видів агропродукції до Болгарії

Розпочато прийом заявок на експорт 4 видів агропродукції до Болгарії

Україна і Болгарія узгодили процедуру експорту деяких  видів агропродукції. Про це аграрні міністри двох країн домовилися на черговій онлайн-зустрічі, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зокрема, Микола Сольський та Кирило Ватєв погодили порядок застосування  процедури верифікації експорту до Болгарії 4 культур. Це ріпак, кукурудза, пшениця та соняшник. Цей режим передбачає видачу ліцензій  після двосторонніх консультацій з  країною, до якої здійснюватиметься експорт. Міністри також домовилися ретельно відстежувати переміщення агропродукції.

«Зараз для нас важливо використовувати всі можливості для експорту агропродукції, тепер маємо ще одну. Уряд Болгарії скасував обмеження і підтримав наш план дій щодо верифікації та погодження експорту окремих видів сільськогосподарських товарів. Нарешті всі технічні питання між нашими країнами узгоджені і український Уряд може почати прийом заявок від експортерів», – підкреслив Микола Сольський.

Перегляди: 28