Головна Ринок України Експорт/імпорт Польські фермери анонсували повну блокаду українських перевезень

Польські фермери анонсували повну блокаду українських перевезень

akciya protest trakers Poland

20 лютого польські фермери заблокують усі прикордонні переходи між Польщею та Україною, а також під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів.

Про це заявив Незалежний самоврядний профспілковий союз індивідуальних фермерів «Солідарність», повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Європейську правду».

«Будуть заблоковані не тільки прикордонні переходи, а й транспортні вузли, під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів», – йдеться в комюніке профспілки.

9 лютого «Солідарність» оголосила про 30-денний загальний страйк фермерів.

Фермери кажуть, що протестують проти неконтрольованого напливу товарів з України до Польщі через рішення ЄС. За їхніми словами, відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільськогосподарського виробництва, переробки та інших галузей, пов’язаних з сільським господарством.

«Тому на 20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку аграріїв, ми оголошуємо, що вся протестна діяльність буде зосереджена на повній блокаді всіх польських прикордонних переходів з Україною та протестах у польових умовах» – повідомили у профспілковому союзі «Солідарність».

Протестувальники закликають громадськість підтримати їхню акцію. Вони стверджують, що їхня акція спрямована на «забезпечення продовольчої безпеки в країні».

Перегляди: 67