Головна Логістика Польські фермери блокували проїзд автотранспорту через кордон в Ягодині

Польські фермери блокували проїзд автотранспорту через кордон в Ягодині

У пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» в обох напрямках виникла черга з вантажних автомобілів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Волинської митниці.

Зони митного контролю з обох боків заповнені фурами, що стоять без руху. Експериментальна електронна черга для виїзду українського експорту через «Ягодин-Дорогуськ» завмерла. Пропускна спроможність пункту пропуску у нічну зміну з 2 на 3 лютого на виїзд з України була задіяна лише на 10 відсотків, на в’їзд в Україну — на третину. Перед пунктом пропуску накопичується жива черга із зареєстрованих у ній вантажівок.

Рух транспорту фактично заблоковано через акцію протесту, яку 2 лютого розпочали польські агропідприємства. Вона триватиме до опівночі 3 лютого.

Напередодні Державна прикордонна служба повідомляла, що проблеми з рухом транспортних засобів можуть також виникнути у пунктах пропуску «Корчова-Краковець», «Медика-Шегині» та «Хребені-Рава-Руська», оскільки біля них з польського боку теж заплановано проведення акцій протесту.

Члени польського об’єднання фермерів «Ошукане село» організували блокаду чотирьох пунктів пропуску на кордоні з Україною. Аграрії сусідньої країни обурені тим, що через неконтрольований приплив українського зерна до Польщі обвалились ціни на їхню продукцію. Тамтешні фермери стверджують, що українське зерно мало б транспортуватись територією Польщі лише до портів, однак воно потрапляє на польський ринок.

Перегляди: 3