Головна Логістика Польські фермери заблокували вже шостий пункт пропуску на кордоні з Україною

Польські фермери заблокували вже шостий пункт пропуску на кордоні з Україною

Сьогодні близько 14:00 польські фермери розпочали акцію протесту неподалік від пункту пропуску «Корчова», що навпроти українського «Краківець», повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби України.

Згідно з інформацією від польських колег пікетувальники мають намір блокувати рух вантажівок, що прямують в Україну. Блокування пасажирського транспорту не здійснюватиметься.

Станом на ранок 13 лютого було заблоковано п’ять пунктів перетину кордону між Україною та Польщею, в чергах перебувають близько 1250 вантажних транспортних засобів.

«Наразі фактично на п’яти напрямках на території Польщі блокується рух саме для вантажних транспортних засобів», – розповів в ефірі телемарафону «Єдині Новини» речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, найбільші черги з вантажівок, які перебувають на території Польщі і очікують можливості перетину кордону в бік України, наразі біля пунктів пропуску «Ягодин» і «Рава-Руська».

Водночас кращою є ситуація по напрямку пунктів пропуску «Устилуг» і «Угринів», де практично відсутні черги. Проте Демченко пояснив, що кожен пункт пропуску, кожен напрямок має свої особливості, «бо десь можуть перетинати кордон вантажівки вагою понад 7,5 тонн, десь лише менші».

Перегляди: 14