Головна Ринок України Експорт/імпорт Польські протестувальники перейшли від блокування кордону до розбою

Польські протестувальники перейшли від блокування кордону до розбою

Учора, 11 лютого, польські фермери, що проводять акцію протесту на прикордонному пункті «Ягодин-Дорогуськ», пошкодили кілька машин з зерном, що після проходження усіх митних процедур в’їхали на територію Польщі.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на публікації ЗМІ й відеозаписи очевидців, кілька протестувальників зупинили зерновози, зірвали пломби й за допомогою електроболгарки прорізали отвори в бортах причепів, через які зерно висипалося на дорогу. Очевидці кажуть, щ з кожної машини висипалось до трьох тонн зерна, після чого водії розвернули авто і поїхали в бік України.

Також очевидці кажуть, що на місті інциденту була присутня польська поліція, але вона лише фіксувала правопорушення з боку протестувальників, однак в інцидент не втручалась і припинити незаконні дії не намагалась.

Сьогодні Головне управління поліції в польському місті Хелм повідомило, що наразі правоохоронці з’ясовують подробиці того, що сталося, вилучають докази на місці, а також встановлюють  анкетні дані осіб, які брали участь в інциденті.

За повідомленням Державної прикордонної служби України, станом на учора польськими фермерами були заблоковані ПП «Ягодин-Дорогуськ» і «Рава-Руська-Гребенне», разом на яких з польського боку стояли понад 1000 вантажних авто. Також понад 1000 вантажівок знаходилось в районі ПП «Краковець-Корчова», однак не тому, що він був заблокований, а тому, що водії шукали альтернативні маршрути перетину кордону. 

Разом з тим польські протестувальники заявили про намір блокувати пункти пропуску «Устилуг-Зосин» й «Угринів-Долгобичув».

Перегляди: 34