Головна Новини Ринок України Полуниця – від 60 гривень за кілограм, і ще буде дешевшати

Полуниця – від 60 гривень за кілограм, і ще буде дешевшати

Нині на гуртовому ринку «Шувар» у Львові полуниця коштує 60-65 грн за кг. Можна очікувати, що ціни будуть далі знижуватися протягом червня, досягаючи свого мінімуму на початку сезону консервації, що є сприятливим часом для закупівлі ягід для зимових запасів.

Про це повідомила керівник відділу маркетингу ринку «Шувар» Тетяни Попович, передає «ПроАгро Груп»  з посиланням на AgroTimes.

Вона зазначила, що цього року завдяки аномально теплій весні збір полуниці почався на три тижні раніше, ніж зазвичай – вже у третій декаді травня.

«Ціни на полуницю на початку сезону коливалися від 100 до 150 грн/кг. Упродовж сезону, особливо ближче до його піку, який припадає на другу половину червня, ціни знижуються через збільшення пропозиції на ринку», – пояснила Тетяна Попович.

За її словами, попри те, що цьогорічні весняні заморозки дещо пошкодили частину врожаю, очікується, що ціни будуть дуже близькими до минулорічних​.

Щодо сезону консервації, він зазвичай починається наприкінці червня та на початку липня, коли ціни на полуницю та інші сезонні ягоди досягають свого мінімуму. Минулого року ціни почали знижуватися вже у червні, і схожа ситуація очікується цьогоріч.

Перегляди: 78