Головна Агрохімія Попри високі ціни аграрії можуть стикнутися ще й з дефіцитом добрив

Попри високі ціни аграрії можуть стикнутися ще й з дефіцитом добрив

Цього року зменшення посівних площ під сільгоспкультурами в Україні не очікується. Це означає, що попит на добрива буде високий попри те, що разом з подорожчанням природнього газу ціни на них зросли в кілька разів.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Gazeta.ua.

За словами фахівця з продажу добрив компанії LNZ Ігоря Єрохіна, фермери із земельним банком до 5 тис. га зазвичай закуповують добрива безпосередньо перед термінами їх внесення у ґрунт. Тому вони можуть зіткнутися не тільки з високими цінами на добрива на ринку, а й із ситуацією, коли їх буде складно купити.

«Бо контракти вже підписані й оплачені на багато місяців уперед. І не тільки в Україні. А й в інших країнах, звідки їде аміачна селітра — це Узбекистан, Казахстан, Туреччина. Вже так просто не можна буде піти та купити, тепер для цього доведеться постаратися», – пояснив спеціаліст.

Своєю чергою, дефіцит може спровокувати новий стрибок цін. Тому не всі агровиробники зможуть забезпечити себе необхідними обсягами добрив за прийнятною ціною, і це загрожує зменшенням обсягів внесення добрив у посівну, зазначає видання.

Перегляди: 3