Головна Зберігання Потужність елеваторного зберігання на Донеччині – близько 330 тис. тонн

Потужність елеваторного зберігання на Донеччині – близько 330 тис. тонн

Артем Чаган, директора департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА

Внаслідок руйнування звичних логістичних маршрутів аграрії Донеччини вимушені переплачувати значні кошти за транспортування зерна до портів і місць прийомки зерна, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Донецької ОВА.

«У нас дуже складна логістика. Вигідніше відвантажувати залізничним транспортом – виходить швидше і дешевше. Але від нас найдовший й складний шлях до портів, тому дуже дорогий», – зазначив директор Легендарненського елеватора ДПЗКУ Юрій Попов.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА Артема Чагана, адміністрацією області внесено пропозиції до Кабінету міністрів щодо надання пільгового тарифу на перевезення залізничним транспортом аграрної продукції для аграріїв Донецької області.

«За оперативними даними, на початок року на елеваторах області зберігалось 115 тис. тонн зерна і 40 тис. тонн насіння олійних культур. На підконтрольній території Донеччини ємність одночасного зберігання становить 675 тис. тонн, з яких на елеваторах – близько 330 тис. тонн, а решта – у сільськогосподарських підприємствах», – розповів Артем Чаган.

Перегляди: 9