Головна Війна проти України ​«Прометей» розпочав розмінування своїх сільгоспземель

​«Прометей» розпочав розмінування своїх сільгоспземель

Загальна площа замінованих територій, які належать ГК «Прометей», складає 2136 га. В основному вони зосереджені в Шевченківській ОТГ (бувший Снігурівський район) Миколаївської області, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на прес-службу компанії.

Завдяки наполегливим зусиллям менеджмента «Прометея», постійній комунікації з органами місцевої влади та гуманітарними фондами, справа з розмінування сільгоспугідь компанії зрушила з мертвої точки.

 «Останні місяці були проривними у справі обстеженням та розмінуванням наших земель. Ще в березні ми не мали навіть плану дій, а вже на середину травня було обстежено 500 га земель,вибухонебезпечних предметів на них не знайдено», – Наразі ми очікуємо від державного Центру протимінної діяльності сертифікат, який офіційно засвідчить, що ці землі безпечні і їх можна використовувати для сільськогосподарських цілей», – розповів заступник директора з виробництва ТОВ «Агро капітал центр», яке входить в до складу компанії, Сергій Попенко.

Процес ускладнює той факт, що саме по території Шевченківської ОТГ проходила лінія фронту, отже найбільш забруднені вибухівкою площі ще тільки належить обстежити.

«За оптимістичним прогнозом, на весну 2024 року нам вдасться обстежити та розмінувати до30-40% своїх угідь і ввести їх в сільськогосподарський обіг. Але у порівнянні з минулим роком процес запущено, він набирає динаміки», – прокоментувала керівник земельного відділу компанії Вікторія Забужанська.

Перегляди: 4