Головна Зберігання «Прометей» скорочує штат й закриває три елеватори

«Прометей» скорочує штат й закриває три елеватори

Компанія «Прометей» опинилася в надскладній ситуації й зіштовхнулась з неабиякими фінансовими труднощами. У зв’язку з цим в ній змушені скорочувати штат й закрити три з 28 елеваторів, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на повідомлення компанії.

«Проблеми почалися з початком повномасштабного вторгнення. Ми втратили 7 елеваторів, 2 тис. гектарів землі опинилися в окупації. Звісно, бізнес сильно постраждав. Ми розуміємо, що так як було вже не буде. Але робили і робимо все можливе для того, щоб налагодити роботу компанії», – розповіла  керівник департаменту розвитку бізнесу Олена Зинов’єва.

Також в компанії поскаржилися на суттєвий тиск з боку податкової служби. Блокування податкових накладних, неповернення ПДВ та необґрунтовані штрафи стали буденністю для компаній агрохолдингу. Зараз два підприємства групи вимушені відстоювати свої права в судах через неправомірні дії податкових органів.

«Ми змушені буквально боротися за своє існування в суді. Податкові органи не враховують продукцію, що залишилась з минулого року, і вважають, що всі обсяги вирощені тільки цього року. Це помилковий підхід, який створює для нас великі проблеми», – зазначила головний бухгалтер Тетяна Авдієнко.

Великі надії покладали в компанії на цьогорічний врожай, однак і тут невдача. Літо 2024- в Україні стало найспекотнішим за останні 100 років. За словами головного агронома компанії Іллі Троїцького, врожай багатьох культур через це суттєво постраждав. Хоча пшеницю вдалося зібрати при сприятливих погодних умовах, врожай сої, сочевиці та соняшника, який займав близько 7 тис. гектарів, був вкрай низьким через посушливе літо.

«40-градусна спека просто спалила наші посіви, і ми нічого не могли з цим зробити», – визнав він.

Попри складні умови, «Прометей» продовжує боротьбу за своє виживання. Однак в компанії заявили, що якщо ситуація найближчим часом не зміниться, їй доведеться ухвалювати радикальні рішення для збереження свого бізнесу.

Перегляди: 47