Головна Новини Ринок України Пропозиція малини на продаж збільшиться, що вплине на її ціни

Пропозиція малини на продаж збільшиться, що вплине на її ціни

Тривалі відключення електроенергії істотно вплинуть на внутрішній ринок всіх ягід, які мають відношення до заморожування. І першу чергу – на ринок малини, тому що вона вимагає дуже багато кіловат для того, щоб її заморозити. Це, власне, велика проблема, яка істотно вплине на ціни для виробників.

Таку думку висловив президент Української плодоовочевої асоціації Тарас Баштанник, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на SEEDS.

«Відключення електропостачання впливають не тільки на ціни. Я знаю заводи середнього розміру, які, в принципі, відмовились працювати у цьому році з ягодами саме через питання з електромережею. Що це значить? Що якась кількість заводів працювати не буде. Малини на ринку стане більше, чим охочих її купити. Це означає, що будуть крутити носом і купувати її умовно по 15 гривень, або за безцінь», – зауважив експерт.

Втім, за його прогнозом, ціна малини цьогоріч буде 55-65 грн./кг. Якщо ціна на кілограм малини буде меншою за 40 гривень, ягідні господарства просто не будуть її збирать.

Перегляди: 7