Головна Рослинництво Зернові Прикордонний термінал «Мостиська» зможе обробляти 60 тис. тонн зерна щомісяця

Прикордонний термінал «Мостиська» зможе обробляти 60 тис. тонн зерна щомісяця

Група «Лемтранс» у співпраці з партнерами в 2022 році побудувала неподалік від українсько-польського кордону зерновий термінал.

Про це йдеться в публікації на офіційному сайті «Лемтранс», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на ЦТС.

«Група «Лемтранс», до якої входить «Левада-Карго», разом із партнером в цьому році запустила вантажний термінал «Мостиська» на кордоні України та Польщі, який здатний додатково переробити до 5 млн. тонн різних вантажів щорічно. Ми адаптувалися до потреб та добудували з партнером ще зерновий термінал, який може перевантажувати 60 тис. тонн зерна на місяць», – розповів директор зі стратегії та розвитку компанії «Левада-Карго» Валерій Андріанов.

Він додав, що у 2023 році компанія фокусуватиметься на проектах, які в перспективі зможуть збільшити частку контейнеризації вантажів в Україні.

«Саме тому у нас та компанії «Лемтранс» як інвестора є плани розпочати будівництво наступних інтермодальних терміналів», – повідомив він.

Контейнерний термінал «Мостиська» був запущений в роботу влітку минулого року. Щодо зернового терміналу влітку повідомлялося, що партнером по проекту виступав зернотрейдер UGTC Trade, який володіє п’ятьма перевалочними терміналами в Україні.

Перегляди: 4