Головна Рослинництво Зернові Пшениця й кукурудза в Україні і світі переважно дешевшають

Пшениця й кукурудза в Україні і світі переважно дешевшають

Світові котирування пшениці продовжили падіння на тлі активізації жнив у Північній півкулі та напередодні виходу чергового звіту USDA, передає «ПроАгро Груп».

За інформацією Barva Invest, учора липневий ф’ючерс зернової на CBOT у Чикаго подешевшав на $7,3 –  до 223,2 $/тонна, а вересневий  ф’ючерс на EURONEXT в Парижі втратив $6 і торгувався по 257,2 $/тонна.

При цьому індикативні ціни на пшеницю на українському ринку показали зниження на тлі падіння торгової активності та під тиском активного зниження біржових котирувань. Попит на зернову з вмістом білку 11,5% на DAP в Дунайських портах озвучувався по 209-215 $/тонна, на DAP в глибоководних портах – по 199-211 $/тонна.

Поки пшениця дешевшала, котирування кукурудзи за океаном показали незначне зростання, хоча на європейському ринку продовжили падіння. Зокрема, липневий ф’ючерс на CBOT у Чикаго 10 чеврня подорожчав на $1,2 – до 177,9 $/тонна, а серпневий ф’ючерс на EURONEXT в Парижі подешевшав на $4 – до 233,6 $/тонна.

Діапазони цін на кукурудзу на українському ринку розширились у бік зниження на тлі загального скорочення активності попиту й становили на DAP в Дунайських портах 180-185 $/тонна, на DAP в глибоководних портах – 173-180 $/тонна.

Перегляди: 49