Головна Птахівництво Птахофабрики будуть поступово нарощувати поголів’я курей

Птахофабрики будуть поступово нарощувати поголів’я курей

Повномасштабна війна суттєво вплинула на птахівництво, яке тільки зараз поступово починає відновлюватися. Так, станом на минулий місяць кількість свійської птиці в господарствах усіх категорій становить 176,6 млн. голів, що на 10,4 млн. голів більше, ніж на травень 2022 року.

Про це розповів аналітик Максим Гопка, передає «ПроАгро Груп» із посиланням на інформацію Українського клубу аграрного бізнесу.

За перших 4 місяці 2023 року українським виробникам птиці вдалось втриматись на рівні минулорічних показників з реалізації кількості продукції на забій – 418,8 тис. тонн (аналогічний обсяг, який був у 2022 році за цей період). 90% птиці відправляється на забій саме підприємствами. Водночас, показники виробництва яєць є нижчими, оскільки ця галузь постраждала найбільше: загалом за 4 місяці 2023 року було одержано 3421,1 млн. штук яєць, що є меншим від аналогічного періоду минулого року на 14%.

«Підприємства України з виробництва курятини будуть поступово нарощувати поголів’я для внутрішнього споживання залежно від рівня попиту. Щодо виробництва яєць, то цей ринок є досить чутливим та залежить як від експортних об’ємів, так і від поставок на внутрішній ринок. Наразі в господарствах населення збільшується виробництво цієї продукції, тому за прогнозами до осені будемо мати непоганий рівень виробництва, що зробить ціни на яйця більш доступними. Однак, під час осінньо-зимового періоду все залежатиме від ситуації з енергетикою, кормами та військовими діями», – спрогнозував Максим Гопка.

Перегляди: 9