Головна Війна проти України Ракетним ударом зруйновано елеватор «Укрлендфармінг» на Дніпропетровщині

Ракетним ударом зруйновано елеватор «Укрлендфармінг» на Дніпропетровщині

Агресор вкотре завдав ракетний удар по цивільних виробничих об’єктах групи компаній «Укрлендфармінг». Постраждав робітник в Дніпропетровській області, виробнича інфраструктура елеватора повністю зруйнована, повідомляє «ПроАгро Груп»  з посиланням на інформацію агрохолдингу.

«Ввечері 9 березня 2024 року ворог завдав ракетного удару по Дніпропетровській області. Постраждав 58-річний чоловік, наш працівник. Повністю зруйновані виробничі об’єкти нашого підприємства. Це вкотре доводить, що ворог принципово знищує об’єкти критичної інфраструктури, цивільні, а не військові об’єкти. За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування. Масштаби руйнувань і сума збитків наразі оцінюється представниками правоохоронних органів», – поінформувала прес-служба компанії.

Внаслідок війни «Укрлендфармінг» зазнав значної матеріальної шкоди, що станом на кінець 2023 року оцінювалась в суму близько $1 млрд. Зокрема, йдеться про найбільшу в Європі птахофабрику «Чорнобаївська» на Херсонщині, де через вторгнення росіян загинули загалом 4,5 млн. голів птиці, було знищено майно і комунікації, а сучасне високотехнологічне обладнання вивезене окупантами-мародерами на територію росії.

Також ворогом була знищена низка птахофабрик у інших регіонах: повністю зруйновані, розграбовані або суттєво постраждали через обстріли птахофабрики на Миколаївщині, в Донецькій області (птахофабрики «Донецька», також у Волновасі та Бахмуті), птахофабрики на Київщині. Втрачені для агропромислового виробництва 160 тис. гектарів орної землі, знищені та розграбовані регіональні бази та елеватори у Херсонській, Миколаївській, Донецькій, Луганській, Запорізькій та Харківській областях, а також в Київській області та поблизу Києва. Крім того, ворогом були знищені виробничі бази компанії в низці областей, а сільськогосподарська техніка та автотранспорт, матеріальні цінності з них викрадені та вивезені російськими окупантами.

Перегляди: 102