Головна Війна проти України Рашисти знову намагаються вивезти викрадене зерно через порт Бердянська

Рашисти знову намагаються вивезти викрадене зерно через порт Бердянська

Рашисти знову намагаються вивезти з окупованого Бердянська викрадене зерно. Про це йдеться у сьогоднішньому вранішньому зведенні Генерального штабу ЗСУ, передає «ПроАгро Груп».  

«Російські окупанти продовжують грабувати мирне населення України, привласнюючи зерновий урожай. Так, в місті Бердянськ Запорізької області, так звана російська окупаційна «влада» намагається вивезти викрадене збіжжя, завантажуючи його на ворожі вантажні судна», – говориться у зведенні.

Активність рашистів з вивозу вкраденого зерна поновилася цього року навесні після того, як вирощене збіжжя скуповувалось за безцінь чи просто відбиралося у місцевих аграріїв.

Як повідомлялося,  15 квітня до Бердянського порту вчергове зайшла несамохідна баржа «Самарская-1», яку російські загарбники використовують для перевезення чергового зернових та військових вантажів. Це судно вже не перший раз з’являється в акваторії Бердянської затоки. За даними російського міністерства сільського господарства, з початку 2023 року окупанти вивезли через Бердянський порт щонайменше 70 тис. тонн українського зерна. 

Перегляди: 2