Головна Війна проти України рф пошкодила 26 об’єктів портової інфраструктури України

рф пошкодила 26 об’єктів портової інфраструктури України

Наслідки атаки дронами на порт Рені

Метою російських атак по портовій інфраструктурі України було «позбавити світ українського продовольства, створивши таким чином глобальну продовольчу кризу».

Як передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Радіо Свобода», це питання було на порядку денному першого засідання Ради Україна – НАТО, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«Спільно засудили вихід росії з «зернової ініціативи» та цілеспрямовані ракетні та дронові атаки на портову інфраструктуру півдня України. Тільки за останні 9 днів в результаті атак рф пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден», – зазначив він.

За словами Кубракова, москва також обмежує судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та територіальних вод Болгарії, таким чином блокуючи рух суден до морських портів України.

 «Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами. Це може призвести не тільки до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема в таких гуманітарно чутливих регіонах, як Африка та Азія. Уже обговорюємо можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству», – додав міністр.

Перегляди: 3