Головна Війна проти України рф заблокувала реєстрацію та проведення інспекцій суден в «зерновому коридорі»

рф заблокувала реєстрацію та проведення інспекцій суден в «зерновому коридорі»

Країна-агресор в черговий раз фактично зупинила «зернову ініціативу», відмовившись реєструвати судна на вхід та проводити їх інспекції. Такий підхід російської сторони повністю суперечить умовам діючої угоди, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

«Деструктивна політика росії унеможливлює складання інспекційного плану відповідно до процедур СКЦ, які передбачають щоденне погодження всіма сторонами плану інспекцій як на вихід, так і на вхід.  Станом на сьогодні, на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікує 90 суден, з яких 62 – це судна, які йдуть під завантаження. Інспекції як вхідного, так і вихідного флоту призупинені.  Експорт української агропродукції зерновим коридором у квітні не дотягнув і до 3 млн. тонн» – йдеться у дописі.

В міністерстві зазначили, що Україна категорично не приймає намагання росії зупинити реєстрацію та інспектування вхідного флоту, які мають відбуватися з огляду на працюючу Ініціативу, й очікує на реакцію партнерів, ООН та Туреччини.

Перегляди: 4