Головна Ринок України Експорт/імпорт Ріст цін на пшеницю припинився, а на кукурудзу ще триває

Ріст цін на пшеницю припинився, а на кукурудзу ще триває

Ріст цін на пшеницю старого врожаю вичерпується та сповільнюється через поступове зниження попиту. При цьому ціни на пшеницю нового врожаю, які озвучують покупці, до 10 $/тонна нижче від торішньої зернової.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Spike Brokers.

Європейські виробники з Сербії та Східної Європи почали активно пропонувати пшеницю нового врожаю на ринку Італії, що створює перешкоди подальшому росту цін у цьому напрямку. Ринок CIF знаходиться в очікуванні пропозицій нового врожаю та повністю сповільнив активність у закупівлях старого врожаю.

Наразі останні індикації покупців пшениці становлять:

  • DAP Україна (Одеса), білок 11,5% – 190-193 $/тонна
  • DAP Україна (Одеса), фуражне зерно – 178-180 $/тонна
  • DAP Україна (Дунай), фуражне зерно – 188-194 $/тонна

Тим часом ціни на кукурудзу на внутрішньому ринку продовжують зростати. Локальний контекст в Україні, зокрема дисбаланс між пропозицією та попитом, відіграє ключову роль у формуванні внутрішньої ціни. На зовнішніх ринках покупці більш стримані у закупівлях української кукурудзи. Світовий ринок поступово насичується пропозиціями з Південної Америки та США. Трейдери закривають позиції в Україні з кукурудзою та налаштовуються на роботу з новим урожаєм ранніх зернових, який буде більш доступним найближчим часом.

Останні індикації покупців кукурудзи:

  • DAP Україна (Одеса) – 176-178 $/тонна
  • DAP Україна (Дунай) – 184-186 $/тонна
  • FCA Україна (сухопутний кордон) – 173-175 €/тонна
Перегляди: 334