Головна Тваринництво Молоковиробництво Ріст цін на сире молоко призупинився

Ріст цін на сире молоко призупинився

Станом на 20 лютого 2024 року середня ціна на молоко сировину склала 14,19 грн. за кілограм і не змінилася з моменту попереднього моніторингу на початку місяця, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Асоціацію виробників молока.

Так, середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 20 лютого склала 14,5 грн./кг без ПДВ, що на 20 коп. більше ніж в другій половині січня. Однак вищий ґатунок хоч і коштує в середньому стільки саме, ціна на нього, напроти, впала на 20 коп. Водночас середня ціна на молоко першого ґатунку склала 13,57 грн./кг без ПДВ і не змінилася за останній місяць.

Таким чином, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 14,19 грн./кг без ПДВ і знизилась на 13 коп. порівняно до 20 січня.

«Закупівельні ціни залишаються на стабільному рівні після певного зниження в січні під впливом сповільнення попиту на молочну продукцію в період новорічних свят. Зниження цін на молоко-сировину до другої половини березня малоймовірне під впливом політичних та макроекономічних факторів», – зазначив аналітик АВМ Георгій Кухалейшвілі.

Перегляди: 19