Головна Новини Ринок України Роздрібні ціни на свинину у вересні зросли на 1%

Роздрібні ціни на свинину у вересні зросли на 1%

У вересні роздрібні ціни на свинину додали 1% проти серпня. Такі спостереження озвучили аналітики Асоціації «Свинарі України» за результатами моніторингу цін національних торгових мереж, повідомляє «ПроАгро Груп».

У профільній асоціації відзначають, що середня ціна кілограму свинини на полицях супермаркетів у вересні склала 131,4 грн./кг, що на 1% чи на 1,3 грн./кг більше за відповідний показник минулого місяця. При цьому  зміна цін залежно від виду частини туші варіювала від 0,2% до 2,1%. Так, практично не змінилися ціни на лопатку, ошийок та тазостегнову частину, тоді як вирізка та корейка у вересні були в середньому на 3,4 та 2,4 грн./кг (2,1% та 1,7%, відповідно) дорожчими ніж у серпні.

«Частково таку розбіжність у змінах роздрібних цін спричинила зміна споживчих преференцій по мірі завершення шашличного сезону. Крім цього, приріст цін обмежують і акційній пропозиції торгівельних мереж, які заохочували покупців привабливішою ціною та, відповідно, стимулювали реалізацію в цей період. Водночас, саме найдорожчі преміальні позиції – вирізка та корейка – «перебрали» здороження на себе», — прокоментували в аналітичному відділі АСУ.

Перегляди: 0