Головна Тваринництво Молоковиробництво Середньорічна рентабельність молочних ферм знизилась до 7%

Середньорічна рентабельність молочних ферм знизилась до 7%

Попри зниження ціни на концентровані корми, операційна маржа українських господарств впала.

Про це розповіла, керівниця проєкту «Гуртовий збут молока» в Асоціації виробників молока Олена Жупінас, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на milkUa.Info.

«На жаль, ситуація для виробників молока не дуже хороша, навіть при нинішній вартості кормів. Середня рентабельність господарств з надоями до 25 літрів молока на корову, починаючи з січня, становила 10%. На червень цей показник опустився до 7%. Ми розуміємо, що це достатньо низький показник. Звісно очікуємо, що ситуація на ринку готової молочної продукції поліпшиться і ціни на молоко зростуть. Тим більше, що ціна на молоко в Україні значно нижча європейської — 33 євроценти проти 46,6 відповідно», – зазначила експертка.

Спотова ціна впливає на вартість готової продукції. За останній тиждень в Європі вона пішла вгору і вже на 8% вища, ніж в Україні. Це говорить про те, що молока в Європі стає менше, потреба в ньому ростиме і далі.

«Відтак не швидко, але намічається тренд збільшення ціни і в Україні. Очікувати зниження ціни на другу половину червня не треба», – зауважила Олена Жупінас.

Перегляди: 13