Головна Економіка і аграрна політика Сільгоспземлі під овочі й баштанні розміновуватимуть насамперед

Сільгоспземлі під овочі й баштанні розміновуватимуть насамперед

Першочергово заходи з обстеження та розмінування здійснюватимуться на землях сільськогосподарського призначення, де планується посів овочевих та баштанних культур – це рішення є найбільш економічно обґрунтованим та допоможе забезпечити глобальну продовольчу безпеку.

Про це на зустрічі з послами G7 щодо гуманітарного розмінування України заявив заступник міністра агрополітики Денис Башлик, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

Він також додав що, з огляду на ці потреби, Україні потрібна фінансова підтримка, залучення спецтехніки для механізованого розмінування та допомога з навчанням людей.

Окрім цього, серед планів на найближчу перспективу: розширення пілотного проекту з розробки інноваційних методів обстеження, нарощування спроможності гуманітарного розмінування в пріоритетних регіонах, збір на розмінування на платформі United24.

На зустрічі послам G7 запропонували взяти шефство над замінованими областями України, допомогти звільнити їх від вибухонебезпечних предметів. Подібна співпраця сприятиме прискоренню розмінування сільгоспземель, що дозволить українським агровиробникам раніше розпочати їх використовувати. Своєю чергою, це позитивно вплине на економіку країни та на продовольчу безпеку у світі.

Перегляди: 3