Головна Новини Ринок України Сівба озимих на Одещині затримується через посуху

Сівба озимих на Одещині затримується через посуху

За даними Міністерства аграрної політики та продовольства України сільгоспвиробники більшості областей вийшли на фінішну пряму осінньої посівної, а деякі регіони вже завершили її. Натомість на Одещині сівба озимих істотно затримується: так, станом на 25 жовтня озимі зернові посіяли лише на 35% площ – 268,4 тис. га із 760 запланованих.

Як розповів власник СФГ «Лан» В’ячеслав Уханов (Одеська обл.), сівба в області затримується через сильну грунтову посуху, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes. Зокрема, на Бессарабії останні продуктивні опади були 5 липня, так що в оптимальні строки сівби (1-10 жовтня) озимі зернові практично ніхто не сіяв.

«Лише 14-15 жовтня випало 15-20 мм опадів і то не в усіх районах області. Втім, ця незначна кількість вологи дала змогу аграріям почати сівбу», – зазначив В’ячеслав Уханов. 

Він також додав, що така затримка сівби для Одещини не є критичною. Завдяки м’яким зимам тут часом сіють озимі і в листопаді, і навіть у грудні й отримують непогані врожаї.

Наразі озимою пшеницею в області засіяли 201,5 тис. га (37% до прогнозу), озимим ячменем – 66,9 тис. га (30%), озимим ріпаком – 105,7 тис. га (88%).

Перегляди: 1