Головна Ринок України Експорт/імпорт Словацькі перевізники погрожують перекрити кордон для українських фур

Словацькі перевізники погрожують перекрити кордон для українських фур

Організатори протесту на польсько-українському кордоні отримали підтримку Словаччини. Місцеві перевізники погрожують приєднатися до акції перекриття українського кордону.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Mukachevo.net.

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) погрожує заблокувати українським перевізникам перетин кордону зі словацького боку, якщо Єврокомісія не поверне видачу комерційних дозволів на перевезення в межах Європейського Союзу.

Водіям фур, які не везуть швидкопсувний товар, вже доводиться стояти в кількакілометрових чергах.

«Їм доводиться чекати, я оцінюю в кращому випадку чотири-п’ять днів. За три години черга зрушила приблизно на п’ятисот-шестисот метрів», – розповів один з водіїв.

За підрахунками словацької асоціації транспортних компаній CESMAD Slovakia, за останні півтора року трафік українських вантажівок зріс приблизно на 600-800 %.

Інша словацька асоціація, а саме UNAS, заговорила про приєднання до протесту, організованого в Польщі. Вони кажуть, що словаки мають зважитися на такий крок, якщо не буде реакції Брюсселя, заблокувавши українсько-європейський кордон також на словацькій ділянці.

Голова UNAS Станіслав Скала заявив, що вони вимагатимуть повернення дозволів для українських перевізників.

«Якщо Європейська транспортна комісія це не зробить, то UNAS готовий негайно підтримати польських перевізників на кордоні та заблокує перетин кордону для українських перевізників зі словацького боку», — сказав Скала.

Перегляди: 8874