Головна Агрохімія Суд поставив крапку в питанні введення квот на імпорт азотних добрив

Суд поставив крапку в питанні введення квот на імпорт азотних добрив

ПрАТ «АЗОТ», що входить до групи компаній Ostchem, відкликав позов до Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі та Міністерства розвитку економіки щодо введення квот на імпорт азотних добрив. Шостий апеляційний адміністративний суд закрив провадження.

Отже, квот на імпорт азотних добрив не буде. По це на своїй сторінці у Facebook написав міністр агрополітики Роман Лещенко, передає «ПроАгро Груп».

«Таке рішення суду є довгоочікуваним та позитивним для всієї аграрної спільноти! Це результат активної позиції та роботи представників аграрних асоціацій ВАР та УКАБ, які виступили третіми сторонами в суді, відстоювали інтереси агровиробників і намагалися довести Феміді всі негативні наслідки введення квот на імпорт азотних добрив як для агросектору, так і для економіки країни в цілому», – зазначив Лещенко.

Він зауважив, що недоцільність та безглуздість введення цих квот зрозумів і сам позивач, а суд своєю чергою відновив справедливість.  

«Я неодноразово наголошував, що Міністерство аграрної політики та продовольства України — проти будь-якого квотування імпорту добрив. Воно знищує справедливу конкуренцію, дозволяє монополізувати ринок добрив та призводить до збільшення їх вартості. Таку позицію наша команда відстоюватиме й надалі», – підкреслив міністр.

Перегляди: 1